logo

Повторна първа копка на строежа на басейн "Младост"

19-05-2023

Почти четири години след първия опит, днес беше подновено строителството на басейн "Младост". Кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и зам.-кметът по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков, общинският съветник от " Кауза България" Румяна Толова и деца от пловдивските плувни клубове участваха в церемонията за повторна първа копка на строежа.
Изграждането на 50-метровия плувен басейн ще струва 21 млн. лева, като 20млн. лева от тях са от Фонд за устойчиви градове.
В заданието е заложено изграждането на модерен плувен комплекс, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плуване.
Трибуните на басейнът с олимпийски размери ще са с капацитет 1600 души. Дължината му ще може да се разпределя чрез специален мост, който се движи в самото корито и може да прегражда басейна до 25 метра – за детски състезания. Съоръжението ще бъде снабдено с обезмъгляваща инсталация, каквато нито един басейн в България няма.
Освен че е градът с най-добре развити социални услуги, след завършването на всички стадиони, зали и басейни, чието изграждане е в ход, Пловдив ще има и най-добрата спортна инфраструктура в страната.

Обратно

Галерия