logo

Отбелязваме Деня на българския спорт

17-05-2023

В Деня на българския спорт трябва да благодарим на всички велики пловдивчани, които със спортните си постижения, с хилядите купи и медали са прославили името на България през годините.
Дълъг е списъкът, достатъчно е да споменем онези, които оставиха имената си в световната зала на славата като Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Мария Петрова, Петър Лесов, Нонка Матова, Ива Пранджева...
В Топ 50 на спортистите от Пловдив е и общинският съветник от "КаузаБългария" Николай Бухалов. Честит празник, приятелю!
Честит празник на всички спортисти, треньори, рехабилитатори и учители по спорт и физическо възпитание!
Вие сте една от причините град Пловдив да се развива като безспорен център на българския спорт, да строим нови зали и стадиони, да поддържаме уникални за страната спортни съоръжения като Гребната база.
* На 17 май 1894 г., в България пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Те са само 10, но слагат началото на организирания спорт в младата държава. Запалват искрата на състезателния дух, възпитават цели поколения в любов към спорта и движението.
В тяхна чест, с Решение №581 на Министерския съвет от 4 август 2006 година, 17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Обратно

Галерия