logo

Общинският съветник от "Кауза България" Румяна Толова откри изложбата "И ти можеш"

16-06-2023

Общинският съветник от "Кауза България" Румяна Толова откри изложбата "И ти можеш", организирана от Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив, съвместно с Фондация „Мисия Криле“.
Фотоизложбата е посветена на Световния ден на бежанеца - 20 юни, и ще остане в Дом на младоженеца до края на месеца. Фотосите разказват за обикновени жени с необикновени истории - 12 жени от Иран, Сирия, Ирак, Нигерия и Афганистан, преминали през Центъра за настаняване набежанци в гр. Харманли. Насърчени от фондация "Мисия Криле", бежанките решават да излязат от анонимност и да споделят историите си, за да отправят силно и емоционално послание към българската бжена: "Виж, аз се справих, значи можеш и ти."
На откриването присъстваха Диана Димова - основател на фондация "Мисия Криле", директорът на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Пловдив Неда Петрова и общинските съветници от "Кауза България" Константин Георгиев, Николай Бухалов и Едуард Сарафян.
Две от лицата на снимките - майката и дъщерята Фахрия Тахер и Гада Абдо от Сирия, привлякоха вниманието на гостите с личното си присъствие. Жените трудно говорят български все още, но вече имат работа и живеят в Пловдив.

Обратно

Галерия