logo

Пловдив - град на доброто

14-06-2023

За 13-а поредна година бяха връчени наградите в кампанията „Пловдив – град на доброто“. В продължение на месец пловдивчани имаха възможността да разкажат за хората, които безкористно помагат на нуждаещите се, а на церемония днес бяха отличени „най-добрите“ сред тях. Журито трябваше да избере по един човек във всяка една от четирите категории – „Градско развитие“, „Социална дейност“, „Образователна дейност“ и „Добротворчество“.
„И тази година в кампанията постъпихастотици номинации. Благодаря на всички, които продължават да ни разказват за добрите хора и техните дела“, каза зам.-кметът по социална политика и лидер на партия “Кауза България” Георги Титюков, който откри церемонията по награждаване и апелира хората да продължават да правят добро.
 Зам.-кметът връчи и първата награда, която беше присъдена в категория „Градско развитие“ на Яна Димитрова – член на сдружение „Браво Пловдив“.
Според колегите ѝ, които са я номинирали, Яна е мотиватор и заразителен пример. Тя е инициатор и основен организатор на повечето добри неща, които правят членовете на сдружението ни, сред които почистването на парк „Лаута“, обновяване на детски площадки и площадки за разхождане на кучета, запълване на опасни дупки в различни части на града..
 Призьор в категория „Социална дейност“ стана Алекс Леви, който в последните няколко години работи усилено в посока преодоляване на различията между общностите чрез образование и социални дейности.
„Алекс работи – професионално и като доброволец – за сближаване на еврейската, ромската и мюсюлманската общност. Освен лекторските си дейности пред различни студенти и ученици, Алекс представлява Пловдив в Брюксел и Страсбург на форуми, свързани с интеграцията на малцинствата и социализацията на украинските бежанци“, споделя за него човекът, който го е номинирал.
 За „Образователна дейност“ отличието заслужи Здравка Андреева, която е получила няколко номинации в кампанията. Тя е музикален педагог и в последните години разработва програми, чрез които разкрива силата на музиката за психичното здраве на децата и разкрива сред подрастващите ролята на музиката в оформянето на личността. Работи с деца с проблеми в онкологични и хирургични отделения, както и за уязвими групи. Наградата й връчи директорът на Професионалната гимназия по Хранителни технологии и техника Людмила Ганчева.
В категория „Добротворчество“ признанието получи Никола Дойчев – част от екипа на доброволното формирование „Аварийно спасяване Пловдив“. Зад гърба си той има редица акции на терен – наводненията в Карловско, също в Аспарухово и в Мизия, бушуващи горски пожари, издирване на изгубили се туристи, включително издирването на малкия Сашко от Перник. Наградата му връчи Йорданка Петкова, която го поздрави и посочи, че това да даряваш труда си е най-безценното нещо.
На финала, специална грамота за цялостен принос и всеотдайността към каузата за подкрепа на украинските бежанци получи Наталия Еллис.

Обратно

Галерия