logo

Общинският съвет извади от дневния ред точка, касаеща бъдещето на Панаира

08-06-2023

С гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, "Алтернатива за Пловдив", част от Земеделски съюз и ВМРО, днес Общински съвет Пловдив извади от дневния ред на заседанието точката, в която трябваше да разгледа проект за решение, задължаващо кмета Здравко Димитров да започне процедура по размяна на акции между общините Пловдив и Варна, съответно Пловдив да прехвърли на Варна акции в "Пълдинтур инвест" АД, а Варна на Пловдив - акции в "Международен панаир - Пловдив"АД.
Крайната цел на тези транзакции трябваше да бъде Пловдив да стане съсобственик и на най-големия изложбен център на Балканите, като запази блокираща квота в дружеството, което го управлява, а Варна да запази възможност да печели от дейността му - сделка, изгодна и за двете общини, но ограничаваща възможността безнесменът Георги Гергов да се разпорежда еднолично с Панаира.
Против отпадането на точката гласуваха само съветниците от "Кауза Бъргария", "Съюз за Пловдив" и вносителите от Демократична България.
С отхвърлянето на тази реална възможност Общината да влияе на решенията, касаещи функциите и развитието на Пловдивския панаир, мнозинството в Съвета предизвиква основателни съмнения в чия полза работи - обществена или частна?

Обратно

Галерия