logo

"КАУЗА БЪЛГАРИЯ" няма да подкрепи предложението за учредяване на безвъзмездно право на строеж и безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост в бившата Белодробна болница

16-12-2022

„КАУЗА БЪЛГАРИЯ“ не може да подкрепи предложението за учредяване на безвъзмездно право на строеж и безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост в бившата Белодробна болница в този му вид. Там в момента са настанени 150 украински бежанци, от които 60 деца. Само за половин година дарители и живущи успяха да превърнат мястото, което се разрушаваше в продължение на 7 години, в свой втори дом. Място, в което да живеят, да гледат децата си и да приемат за сигурноубежище в ситуацията, в която са изпаднали.
Днес сме изправени пред важното решение дали да отнемем спокойствието, сигурността и надеждата на тези хора или да предоставим рушащия се имот за ползване на частен инвеститор. Не можем да допуснем стотици украински бежанци да бъдат оставени на улицата в най-студените зимни месеци, особено след усилията, които Наталия Елис и доброволците, зам.-кметът Георги Титюков, като ръководител на Кризисния щаб на бежанците и общинските предприятия „Жилфонд“, „Чистота“ и др. положиха за превръщането на тази занемарена сграда във втори дом - топло и уютно място за живот.
В тази връзка, групата общински съветници от „Кауза България“, ще направим следното предложение за изменение и допълнение на проекта за решение на предстоящата сесия:
Създава нова точка 5, която гласи:
„Настоящото решението влиза в сила след приключване на военните действия в Украйна.“

Обратно

Галерия