logo

Румяна Толова: "Кауза България" ще гласува винаги против приемането на акциите на община Варна в Пловдивския панаир

02-02-2023

Общинският съветник Румяна Толова, която днес присъства на заседание на Временната парламентарна комисия по казуса с Панаира в Пловдив.

Заявих ясно и категорично, че ПП "КАУЗА БЪЛГАРИЯ“, както досега, така и оттук нататък ще защитава интереса на Община Пловдив и пловдивчани, като гласува винаги против приемането на акциите на Община Варна.

Временната парламентарна комисия по казуса с Международния панаир в Пловдив се очаква да подготви доклад, в който да се предложи решение за защита на обществения интерес. Той ще да бъде разгледан и приет на следващото й заседание, след което ще бъде внесен за обсъждане в пленарна зала. Събраните материали по случая бе предложено да бъдат предадени на Агенцията за държавна финансова инспекция и Прокуратурата.

Около това становище се обединиха членовете на Комисията за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на "Международен панаир Пловдив" АД от предприемача и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов, чрез действия на централната власт и на местните власти в общините Пловдив и Варна от 2016 г. насам.

Обратно