logo

Георги Титюков и общинските съветници от "Кауза България" се срещнаха с граждани

26-05-2023

Общинските съветници от "Кауза България" Румяна Толова, Константин Георгиев, Николай Бухалов и Едуард Сарафян, както и заместник кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков се срещнахме с граждани, живеещи в района на площад "Шахбазян". Преди седмица те поискаха от нас съдействие за промяна в плана за облагородяване на зелените площи там.
В момента в района се изпълнява проект, финансиран със средства по оперативна програма "Региони врастеж". В първоначалния вариант е предвиден ремонт на алеите и зелените площи, изгражане на няколко детски площадки, фитнес на открито и зона за разходка на домашни любимци.
 Според живеещите на ул. "Балкан", само една спортна площадка не е достатъчна за толкова голям район и също искат фитнес в зелената зона между техните блокове, има и достатъчно място да бъде направен.
Обещахме да внесем предложение за промяна в първоначалния план и да поискаме разрешение от управляващия орган на оперативната програма още сега, преди ремонта да е довършен. Така ще избегнем ограниченията завършените проекти да не бъдат променяни в следващите пет години.
 В "Кауза България" искрено вярваме в устойчивото развитие на градовете и че градската среда трябва да се променя в интерес на хората. Уличните фитнеси навсякъде по света са желана и много харесвана придобивка и ще направим нужното живеещите край "Шахбазян" да имат такъв.

Обратно