logo

Носителката на титлата Мисис България Гергана Станчева подари на Пловдив две пейки за майки с деца

27-06-2023

Носителката на титлата Мисис България Гергана Станчева подари на Пловдив две пейки за майки с деца, като част от благотворителната ѝ кампания в поддръжка на кърменето.
 Едната пейка е изработена със средства на Гергана, а другата - с дарение от стоматолога Цвета Аврамова. Със съдействието на Община Пловдив, първата беше монтирана в парк в район Южен, а втората - до новата детска площадка на Гребния канал, пред Младежкия център.
Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика и председател на партия Кауза България Георги Титюков подкрепя инициативата от самото ѝ начало и заедно с общинският съветник Румяна Толова откриха за ползване полезната придобивка за майките и децата на града.
Пейките “за кърмене” са идея на Гергана Станчева, която основава фондация за набиране на средства за изработването им. Досега такива пейки, на които има вградени масички за преповиване на бебета и удобни подлакътници за кърмещи майки, са поставени в зони за разходка и игри в Ямбол и Пловдив, предстои да бъдат монтирани в София, Бургас и Благоевград.

Обратно

Галерия