logo

Общинският съветник Константин Георгиев-Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

07-02-2023

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров.

Пред Радио Пловдив Георгиев коментира новината, че Здравко Димитров остава кмет и напуска само партия ГЕРБ на Иван Тотев така: "Здравко Димитров може би така мисли и решил, все пак е избран от целия Пловдив, вярно посочен е от ГЕРБ, но е избран от много хора и в тази връзка, той не желае да подава оставка."

По повод на управлението на Пловдив в последните три години, където участва и "Кауза България": "Ние отговаряме с нашия заместник-кмет Георги Титюков за социалните дейности и спорта. Няма община в България, която да е привлякла повече инвестиции в социалната сфера от община Пловдив. Отделно от това Пловдив изживява сериозно развитие за инвестиции в спортна инфраструктура. И двата стадиона ще станат, аз мисля, че ще се намери начин, по който те ще бъдат завършени, дали държавата или общината, но ще се дадат пари. Няма начин това нещо да остане в този вид, при положение, че са инвестирани толкова много средства и в двата стадиона."

За напрежението преди сесията на 9 февруари: "Ние сме хора, които подкрепяме добрите неща за Пловдив. Когато се предложи нещо, от което полза ще има само града, ние го подкрепяме. Моето очакване е да спадне напрежението след сесията на 9-ти февруари. Надявам се, че ще вземем най-правилното решение за развитието на двата стадиона "Христо Ботев" и "Локомотив".        Това каза пред БНР Пловдив общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров .

Обратно